Elvetia – La Gruyere si Alien Museum

Am vizitat aceste locuri la inceputul acestui an, fiind in vizita de Revelion la niste cunostinte stabilite de ceva timp in Elvetia. Si cum am inchiriat o masina sa colindam, am fost intr-un loc superb, despre care va voi povesti in randurile ce urmeaza.
Parfum intens medieval, brânză periculos de gustoasă şi o oază de suprarealism. Toate acestea se găsesc într-un mic orăşel de la poalele Alpilor, Gruyère. In secolul al XIII-lea, contele Guillaume a ucis un „grue“, adică un cocor, numindu-şi cetatea Gruyère.
orasul Gruyere
Castelul Gruyère, construit după modelul celui de Savoy, de lângă Montreux, şi ajuns principala atracţie turistică a oraşului, a fost în istorie centrul tuturor evenimentelor locale şi, vreme îndelungată, casa conţilor de Fribourg.
Castelul Gruyère
Situat în pre-Alpii Elvetieni din regiunea Fribourg, Castelul din Gruyere datează din secolul al XI-lea si astăzi este unul dintre cele mai importante atractii turistice din Elvetia, dar nu neapărat pentru castelul în sine. La poarta castelului se întinde orasul vechi care este inclus în fortificatii, făcând din tot complexul cocotat pe un deal un loc idilic. Dacă mai adăugăm si renumele international pe care l-a câstigat brânza de Guyere întelegem afluxul continuu de turisti ce pichetează restaurantele si magazinele de suveniruri din orasul vechi. Fabrica de brânză a fost mutată la poalele castelului si este vizitabilă.
pe stradute
pensiuni, magazine cu suveniruri si casute
vedere de la Castel
noi doi la Castel
vreme mohorata
vedere de la Castele
la fabrica de branza
noi doi pe stradute
branzeturi
harta
 
Acest orasel este in acelasi timp si un orăşel de Oscar. Aici se afla si Muzeul HR Ginger.
Alien Museum
Alien Museum
“Relicva extraterestra” a fost construita inauntrul unui castel medieval, vechi de 400 de ani, din orasul Gruyeres si a fost construit dupa ce artistul a abandonat un alt bar facut in Tokyo, Japonia, dupa ce a fost preluat de catre mafia locala, Yakuza. 
statueta din Muzeu
statueta din Muzeu
poarta din Muzeu la dimensiunea originala din film
statueta din Muzeu
schita din Muzeu folosita pentru film
fall in love with an alien….
HR Giger Bar, care este singurul bar din lume cu tematica extraterestra si a fost deschis in Gruyeres, Elvetia, inca din 2003 insa desi este situat langa Muzeul Giger, el ramane bijuteria ascunsa a fanilor seriei Alien, datorita si locatiei sale indepartate de un centru metropolitan.
scaun in bar pe care am stat si am savurat
cea mai buna cafea cu lapte
Hans Ruedi Giger– artistul plastic elveţian, considerat printre cei mai temerari exploratori ai părţii întunecate a naturii umane, responsabil de efectele speciale din seria „Alien“. Pentru care a primit şi un Premiu Oscar.
Discipol al lui Salvador Dali, Giger reprezintă – spun specialiştii în domeniu – un soi de Dante&Goya pentru arta modernă, o minte sclipitoare care sondează tărâmuri fantasmagorice ale subconştientului şi oniricului.
error: Content is protected !!