Riviera Elvetiana

Cu cateva zile inainte de Anul Nou, iata-ne ajunsi pe Riviera elvetiana, in imediata apropiere a celei mai luxoase statiuni: Montreux.
Montreux este un oras al contrastelor, unde lacul isi da dintotdeauna un cat mai placut si incantator “rendez-vous” cu muntele, iar vegetatia nu iese din acest tipar. Pe faleza lacului, o alee ce atinge perfectiunea pentru plimbare, este adunata la superlativ vegetatia mai multor continente si anotimpuri in acelasi timp. Am vazut acolo palmieri, arbori exotici, flori mici de munte sau copaci seculari, ce isi impart aceleasi spatii frumos amenajate si atat de bine delimitate. Montreux este un colt perfect dintr-un alt paradis perfect al Elvetiei cea Perfecta!!!
palmieri verzi in plina iarna
noi doi pe malul lacului
Montreux 
addicted
 
Venisem in Montreux de la Gruyere, un oras despre care v-am povestit intr-un articol precedent. Aici ne doream sa vizitam castelul, dar din pacate la ora 4 dupa-amiaza cand am ajuns noi era deja inchis, asa ca ne-am multumit sa il vedem pe dinafara.
Castelul Chillon
Castelul Chillon este un veritabil castel al secolului al XIII-lea la iesirea din Montreux, Elvetia. Inconjurat de varfurile inzapezite ale muntilor si de valurile line ale lacului Geneva, Castelul Chillon este un loc impresionant. Este construit pe o insula stancoasa, de-a lungul drumului antic comercial care ducea in Italia.
Nici un monument istoric elvetian nu este mai bine cunoscut in intreaga lume. A devenit un simbol national, fiind reprezentativ pentru frumusetea lui, armonia formelor sale, forta vizuala si stabilitatea pe care le emana. Construit pe marginea lacului Geneva, castelul este unic, avand de o parte fortareata orientata inspre drumul antic care duce in Italia, iar de cealalta parte o incredibila rezidenta cu vedere spre lacul Geneva.
In secolul al XIX-lea (era romantica), minunatul castel din Chillon a adus faima povestirilor unor importanti scriitori si poeti. A fost sursa de inspiratie pentru Jean-Jacques Rousseau, Dumas si Byron. Cel din urma a scris poemul “Prizonierul din Chillon” inspirandu-se din povestea prizonieratului lui Bonivard, un istoric si patriot nascut in vechea familie de Savoy, care s-a opus incercarilor lui Charles al III-lea, la randul sau duce de Savoy, de a cuceri Geneva.
noi doi la Castel
pe ponton
Nimeni nu stie exact cand a fost construit castelul. Faimoasele inchisori infame subterane au fost cioplite in muntele care suporta fundatia castelului. Portiunile vizibile ale impresionantei constructii includ o multime de cladiri in jurul a trei gradini, toate acestea aranjate intr-un stil clasic medieval. De-a lungul secolului al XVI-lea castelul a fost folosit ca inchisoare de stat. Ca vizitator poti observa aceasta cladire renovata cu maiestrie din subteran pana la locuinta din munte. Acest castel memorabil este unic si unul din cele mai impresionante castele medievale din lume.
Pe langa toate acestea, era evident ca nu puteam rata soseaua suspendata ce trecea in apropierea castelului.
sosea suspendata Montreux
 
Un oras ce merita a fi vizitat in orice anotimp 🙂
error: Content is protected !!